Ingrediënten

  • 4 kabeljauwmoten
  • 1 tl kerriepoeder
  • slaolie
  • 100 g kruidenboter
  • mespuntje mosterd

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Wrijf de kabeljauwmoten in met het kerriepoeder en een beetje zout. Vet een rechthoekige vistang en de vis in met olie. Leg de moten kabeljauw erop en klem de tang dicht.
  2. Rooster de vis op de hete barbecue aan beide kanten bruin en gaar (ca. 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de kabeljauwmoten). Leg de vis op 4 borden en verdeel de kruidenboter erover.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.