Ingrediënten

  • 300 g kabeljauwfilet
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 courgette
  • 4 el zure room
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 2 el fijngeknipte bieslook
  • zout en peper, versgemalen

Bereiding

Spoel de kabeljauwfilet af onder koud water en dep de vis droog. Klop het citroensap met de olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Was de courgette en schaaf er met de kaasschaaf in de lengte dunne plakken af. Hak de rest van de courgette in stukjes. Leg de plakken naast elkaar in een schaal en bestrijk ze met de dressing. Bestrijk ook de kabeljauw met dressing en leg het stuk vis in het midden op de courgette. Roer in een kommetje de zure room met de courgetteblokjes, 50 gram geraspte kaas en zout en peper door elkaar. Strijk dit mengsel over de kabeljauw uit. Strooi de rest van de kaas en de bieslook erover en druppel de rest van de dressing erover.

Dek de schaal af met magnetronfolie en laat het gerecht in de magnetron in 10-14 minuten op 600 Watt gaar worden. Laat de kabeljauw afgedekt nog 2-3 minuten nagaren.



Lekker met aardappelpuree.



Tip: U kunt ook de gewone oven gebruiken, schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 200 °C en laat de kabeljauw in 10-15 minuten gaar worden en licht kleuren.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.