Ingrediënten

  • 2 zoute haringen
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el zure room
  • zwarte peper, versgemalen
  • 3 sneetjes donker roggebrood

Bereiding

  1. Verwijder de staartjes van de haringen. Snijd de vis in zeer kleine stukjes. Meng er de helft van de peterselie en het sjalotje door. Meng de mosterd met zure room en zwarte peper.
  2. Snijd de roggesneetjes diagonaal door. Besmeer ze met het mosterd-roommengsel, verdeel de haringtartaar erover en strooi de rest van de peterselie erover.

Wijntip

Fino sherry is de topper bij haringtartaar, maar een Spaanse Cava of een tintelfrisse Zuid-Afrikaanse Steen gaan ook heel goed.

Bron
Kookboek 'Vis 1'

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.