Ingrediënten

  • 2 gefileerde zoute haringen
  • stukje komkommer van 5 cm
  • 1 kleine ui
  • 25 g veldsla
  • 8 plakjes zoetzure rode biet
  • 4 bruine boterhammen
  • 3 el mosterd

Bereiding

  1. Rooster de boterhammen en besmeer ze met de mosterd.
  2. Beleg 2 boterhammen met veldsla, plakjes biet en plakjes komkommer.
  3. Snijd de haring in kleine stukjes. Verdeel de stukjes haring en de uienringen over de belegde boterhammen. Leg de 2 overgebleven boterhammen erop. Snijd de sandwich diagonaal doormidden.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.