Ingrediënten

  • 4 grietfilets van ongeveer 200 gram
  • 1 sjalot
  • 2,5 dl visbouillon
  • 1 scheutje droge witte wijn
  • peper en zout
  • Voor de saus :
  • 1/3 wortel
  • 1/3 courgette
  • 1/4 knolselderij
  • 1/3 prei, het wit
  • 1/3 bosje bladselderij
  • 2,5 dl room
  • 1/2 citroen, sap

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de sjalot, wortel, courgette, knolselderij, prei en bladselderij heel fijn.

Verdeel de sjalot over een ingevette ovenschaal, leg de visfilets erop en kruid met peper en zeezout. Voeg de visbouillon en wijn toe en zet de ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie circa 10 minuten in de voorverwarmde oven. Keer de vis om en laat nog 5 minuten garen.

Giet het kookvocht af in een pan en dek de filets af met aluminiumfolie en houd ze warm in de oven. Kook het kookvocht tot de helft in, voeg de room toe en laat verder inkoken. Leg de fijn gesneden groenten in de saus en breng op smaak met citroensap.

Schep de saus over de vis en verdeel over voorverwarmde borden.

Griet

Griet is een straalvinnige platvis en familie van de tarbot. De vorm van deze vis is bijna rond en past zich qua kleur op de omgeving aan.

Alles over Griet

Griet

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
331 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
17.00 g.