Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten à 400g, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 gele paprika, in grove stukken, zonder zaadlijst
  • 1 rode puntpaprika, in grove stukken, zonder zaadlijst
  • 6 blaadjes radicchio, in grove stukken
  • 8 bospeen, geschild en in grove stukken
  • 5 takjes verse tijm, gerist
  • rasp van 1 citroen
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • zeezout en peper, versgemalen
  • 2 el olijfolie
  • 100 g chorizo, in blokjes
  • 2 stuks griet, heel
  • platte peterselie

Ook te bereiden met…

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven voor op 200 °C en zorg dat alle groente klaarligt.
  2. Hussel de groente in een grote kom met olijfolie, citroenrasp, knoflook, zout en peper.
  3. Spreid de groente gelijkmatig uit over een bakplaat die je hebt bedekt met bakpapier.
  4. Rooster de groente een half uur in de voorverwarmde oven, schep halverwege om.
  5. Na een half uur leg je de griet, in zijn geheel, op de groente. Bak die 10 minuten mee.
  6. In die tijd bak je in een hete pan, zonder olie, de chorizo krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Schep de groente en kikkererwten op een bord. Bestrooi met chorizo.
  8. Snij filets van de gare griet en leg die op de geroosterde groente. Bestrooi met peterselie en nog wat extra olijfolie.

Griet

Griet is een straalvinnige platvis en familie van de tarbot. De vorm van deze vis is bijna rond en past zich qua kleur op de omgeving aan.

Alles over Griet

Griet

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
331 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
17.00 g.