Ingrediënten

  • 2 grieten, heel
  • 1 blik kikkererwten à 400g, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 gele paprika
  • 1 puntpaprika
  • 2 courgettes
  • 8 bospenen, geschild
  • 5 takjes verse tijm, gerist
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie
  • 100 g chorizo (hele worst), in blokjes
  • peper en zout
  • Verder nodig:
  • extra olijfolie
  • peterselie
  • bakplaat en bakpapier
  1. Verhit de oven voor en snijd de groenten in grove stukken.
  2. Hussel de groente in een grote kom met olijfolie, citroenrasp, knoflook, zout en peper.
  3. Spreid de groenten gelijkmatig uit over een bakplaat die je hebt bedekt met bakpapier.
  4. Rooster de groenten een half uur in de voorverwarmde oven, schep halverwege om.
  5. Na een half uur leg je de griet in zijn geheel op de groenten. Bak die 10 minuten mee.
  6. In die tijd bak je in een hete pan zonder olie de chorizo krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Schep de groenten en kikkererwten op een bord. Bestrooi met chorizo.
  8. Snijd filets van de gare griet en leg deze op de geroosterde groenten. Bestrooi met peterselie en nog wat extra olijfolie.
Tip! De filets snijd je heel makkelijk van de vis door met een platte ovenschep de zijkanten, waar de graten zitten, eraf te duwen. Langs de middengraat blijven dan heel mooi aan weerszijden twee filets over. Je weet zeker dat je vis goed gaar is als je die met gemak van de graat af kunt duwen.

Griet

Griet is een straalvinnige platvis en familie van de tarbot. De vorm van deze vis is bijna rond en past zich qua kleur op de omgeving aan.

Alles over Griet

Griet

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
331 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
17.00 g.