Ingrediënten

  • 4 stukken forelfilet (150 g)
  • 50 g boter
  • ½ dl droge witte wijn
  • 1 zakje roomsaus (Knorr)
  • 2 el bieslook
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Vet een ovenschaal in met de helft van de boter.
  3. Spoel de stukken forelfilet af en dep ze droog. Leg de vis in de schaal. Schenk de wijn erover. Leg de rest van de boter op de vis en dek de schaal af met een deksel (de schaal kan ook met aluminiumfolie afgedekt worden).
  4. Zet de schaal midden in de voorverwarmde oven en laat de forel in ongeveer 15 minuten gaar worden.
  5. Vang het kookvocht op in een maatbeker en vul het vocht aan met water tot 250 ml. Breng het kookvocht met de inhoud van het zakje saus aan de kook en laat het even doorkoken. Roer de bieslook door de saus. Serveer de vis in de schaal en geef de saus er apart bij.

Lekker met gekookte aardappelen en snijbonen.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Forel

Forellen leven net als zalmen zowel in zoet-als zoutwater en behoort dan ook tot de zelfde familie, de zalmachtigen. Er zijn drie soorten te onderscheiden: zeeforel, beekforel en regenboogforel.

Alles over Forel

Forel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
126 kcal
/
526 kj
Vetten:
5.80 g.
Eiwitten:
18.40 g.