Ingrediënten

  • 200 g gerookte zalm
  • 1 courgette
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 6 cherry tomaatjes
  • 1 el citroensap
  • ½ el mosterd
  • 1 tl suiker
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1-2 eetlepels dille (fijngehakt)
  • peper en zout

Bereiding

Was de courgette en schaaf driekwart in dunne plakjes. Snijd de rest in kleine blokjes. Snijd de tomaatjes in partjes en verkruimel de geitenkaas fijn. Klop het citroensap met de mosterd, suiker, olijfolie, dille en zout en peper naar smaak tot een mooi gebonden dressing. Bedek vier borden met de plakjes courgette. Bestrijk ze dun met de dressing. Leg de plakjes zalm er losjes op. Schep 1 eetlepel dressing door de blokjes courgette en schep ze in het midden op de zalm. Verdeel de tomaat en geitenkaas erover. Sprenkel de rest van de dressing over de zalm.



Wijntip: Vin d’Alsace Riesling of Vin d’Alsace Tokay Pinot Gris

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.