Ingrediënten

  • 4 moten zalm (à 200 gram - 2½ cm dik)
  • 2 el citroensap
  • 2 eetlepels zonnebloemolie of 50 gram gesmolten boter
  • 1 citroen
  • mosterdsaus:
  • 4 eetlepels Dyon-mosterd
  • 3 dl slagroom of schenkbare crème fraîche
  • ½ theelepel witte basterdsuiker of honing
  • 1 eetlepel witte wijnazijn of citroensap
  • peper en zout

Bereiding

Spoel de zalmmoten af onder koud stromend water en dep ze droog. Besprenkel ze met citroensap. Verwarm de grill voor en vet het grillrooster in. Bestrooi de vismoten met peper en zout, leg ze op het rooster en bestrijk de bovenkant met olie of gesmolten boter. Plaats het rooster onder de grill, 10 cm van de warmtebron en bak de zalm 4-5 minuten aan elke kant. Bestrijk de moten opnieuw met olie of boter wanneer ze omgedraaid worden. Verwarm intussen de ingrediënten voor de mosterdsaus. Laat de saus al kloppend zachtjes koken totdat deze iets dikker wordt. Leg de gegrilde zalm op voorverwarmde borden. Schep er iets mosterdsaus over en garneer met partjes citroen.



Lekker met worteltjes en gekookte krieltjes met peterselie bij.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.