Ingrediënten

  • 4 tonijnsteaks
  • 2 grote blikken kikkererwten, afgespoeld
  • 2 takjes rozemarijn, de naaldjes fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 400 g andijvie, gewassen en gesneden
  • 1/2 tl chilivlokken
  • peper en zout

Bereiden

  1. Verwarm de kikkererwten met 4 el water en pureer dit met de rozemarijn tot een romige massa. Voeg indien nodig nog wat water toe om de juiste consistentie te krijgen. Breng op smaak met peper en zout en houd warm.
  2. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en fruit hierin de knoflook met 1/2 tl chilivlokken. Voeg de andijvie toe en roerbak dit kort tot het geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit een grillpan op hoog vuur en bestrijk de tonijn met olijfolie aan beide kanten. Bestrooi ook met peper en zout en bak de tonijn aan beide kanten in 5-7 minuten tot hij mooi is dichtgeschroeid en rosé van binnen.
  4. Schep wat van de kikkererwtenpuree op een bord, schep er andijvie bij en serveer met de tonijnsteak.

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.