Ingrediënten

  • 4 roodbaarsfilets (à 150 g)
  • halve citroen
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 25 gram hazelnoten (grof gehakt)
  • 1 bosuitje, dunne ringetjes
  • ½ eetlepel verse tijmblaadjes (fijngehakt)
  • 5 eetlepels notenolie of olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 150 gram verse spinazie of veldsla
  • laag bakblik of lage ovenschaal

Bereiding

Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk de roodbaarsfilets met citroensap en laat ze 5 minuten liggen. Meng in een kom de geitenkaas (fijn verkruimeld) met de gehakte nootjes, bosui, tijm en geraspte citroenschil. Voeg peper naar smaak toe. Vet het bakblik of de ovenschaal dun in met wat olie. Dep de roodbaarsfilets droog met keukenpapier en leg ze in de ovenschaal. Verdeel het geitenkaasmengsel over de visfilets en sprenkel 2 eetlepels notenolie erover. Schuif de schaal 10 cm onder de hete grill en laat de filets in 5 minuten gaar en mooi bruin worden. Klop in een kom een dressing van 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels notenolie en zout en peper naar smaak. Meng de spinazie er luchtig door. Verdeel de salade over vier borden en leg de roodbaarsfilets met een pannenkoekmes voorzichtig erop.



Lekker met gebakken krielaardappeltjes.

Roodbaars

Roodbaars is een straalvinnig vis en behoort tot familie van de schorpioenvisachtigen. De laatste jaren is deze soort een belangrijke consumptievis geworden door zijn fijne smaak en stevige vlees.

Alles over Roodbaars

Roodbaars

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
442 kj
Vetten:
3.60 g.
Eiwitten:
18.20 g.