Ingrediënten
- kreeft van 500 g
- zout en peper
- olijfolie
- wat verse groenten, verschillende soorten naar keuze
- ---
- Voor de saus:
- 100 g boter
- 1 gesnipperde sjalot
- 10 cl witte wijn
- tijm
- laurier
- cayennepeper
- zout
Bereiding
- Laat een beetje boter smelten in een pannetje en voeg de sjalot, een beetje tijm en wat laurier toe. Zorg ervoor dat de sjalot niet verkleurd. Blus het vervolgens af met de witte wijn en laat het vocht tot een derde inkoken. Bind de saus door met een klopper de boter in kleine klontjes toe te voegen. Zeef de saus en breng hem op smaak met cayennepeper en zout.
- Snijd de kreeft in de lengte door en bestrooi hem met een beetje peper, zout en olijfolie. Kleur de kreeft aan de vleeszijde op een grill en laat hem verder garen in de oven 6 minuten op 180 graden C.
- Serveer de kreeft op een groot plat bord. Leg de groenten tussen de scharen en giet wat botersaus op het staartvlees. Serveer de rest van de saus er apart bij.
Europese kreeft
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
82 kcal/345 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
16.00 g.