Ingrediënten
- 4 zalmfilets (à 150 g)
- 100 g zachte geitenkaas
- 3 theelepels kerriepoeder
- 125 ml crème fraîche
- 25 gram pijnboompitten of gehakte hazelnoten
- 150 gram waterkers of veldsla
- 2 eetlepels balsamicodressing
- peper en zout
Bereiding
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de zalmfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en leg de zalmfilets erop. Verkruimel de geitenkaas. Roer het kerriepoeder door de crème fraîche en voeg zout en peper naar smaak toe. Strijk de kerrieroom uit over de zalmfilets en verdeel de geitenkaas en pijnboompitten erover. Schuif de bakplaat 15 cm onder het hete grillelement en laat de zalmfilets in ongeveer 8 minuten lichtbruin kleuren en net aan gaar worden. Verwijder intussen de harde steeltjes van de waterkers. Schep de zalmfilets op vier warme borden, verdeel de waterkers eromheen en sprenkel de dressing erover.
Lekker met krielaardappeltjes.
Wijntip: Vin d'Alsace Riesling.
Zalm
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
220 kcal/924 kj
- Vetten:
-
15.70 g.
- Eiwitten:
-
20.20 g.