Ingrediënten

  • 4 zalmfilets (à 150 g)
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 125 ml crème fraîche
  • 25 gram pijnboompitten of gehakte hazelnoten
  • 150 gram waterkers of veldsla
  • 2 eetlepels balsamicodressing
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de zalmfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en leg de zalmfilets erop. Verkruimel de geitenkaas. Roer het kerriepoeder door de crème fraîche en voeg zout en peper naar smaak toe. Strijk de kerrieroom uit over de zalmfilets en verdeel de geitenkaas en pijnboompitten erover. Schuif de bakplaat 15 cm onder het hete grillelement en laat de zalmfilets in ongeveer 8 minuten lichtbruin kleuren en net aan gaar worden. Verwijder intussen de harde steeltjes van de waterkers. Schep de zalmfilets op vier warme borden, verdeel de waterkers eromheen en sprenkel de dressing erover.



Lekker met krielaardappeltjes.



Wijntip: Vin d'Alsace Riesling.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.