Ingrediënten

  • 12 Sint Jacobsschelpen
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 75 g gezouten roomboter
  • 2 el dragon, fijngehakt
  • mespuntje venkelpoeder
  • ½ el olijfolie
  • 500 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 25 ml olijfolie
  • 50 ml volle melk
  • 50 ml slagroom
  • Piment
  • peper en zout

Bereiding

  1. Meng de dragon, venkelpoeder en olijfolie met 50 gram boter en besmeer hiermee de coquilles. Bestrooi vervolgens met de Parmezaanse kaas.
  2. Kook de aardappelen gaar in 20 minuten en stoom ze droog. Maak ze fijn en druk ze met de bolle kant van een lepel door een bolzeef. Verwarm de melk met de slagroom en laat de resterende roomboter smelten. Meng olijfolie met de gesmolten roomboter. Roer het botermengsel en daarna het slagroom mengsel door de aardappelpuree totdat een fluweelzachte substantie ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en piment.
  3. Verwarm de ovengrill en leg de coquilles op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Schuif de bakplaat ongeveer 20 centimeter onder de grill en rooster de coquilles in ongeveer 5 minuten nét gaar.
  4. Serveer de coquilles op een schepje aardappelmousseline en besprenkel met het grillvocht.

Coquille

De coquille of St. Jacobsschelp is een schelpdier dat behoort tot de familie van de kamschelpachtigen. Het eetbare gedeelte is de dikke witte spier die beide schelpen bij elkaar houdt.

Alles over Coquille

Coquille

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
83 kcal
/
347 kj
Vetten:
0.72 g.
Eiwitten:
16.20 g.