Ingrediënten

  • 2 hele schollen
  • 1 el citroensap
  • 4 el bloem
  • 5 el olijfolie
  • 250 g kerstomaatjes
  • 15 g verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 75 g (Griekse) yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • zout en peper, versgemalen

Bereiding

  1. Wrijf de schollen in met citroensap, zout en peper en laat ze even liggen. Wentel de schollen door de bloem. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de schollen in 6-10 minuten (afhankelijk van de dikte) mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
  2. Leg de tomaatjes in een bakblik. Strooi er zout en peper over en sprenkel er wat olijfolie over. Schuif de tomaatjes onder de hete grill en rooster ze 4-6 minuten tot het velletje open knapt.
  3. Hak de basilicum heel fijn. Pers de knoflook boven een schaaltje uit en roer de yoghurt, mayonaise en het basilicum erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Leg de schollen op twee borden en leg er tomaten naast. Schep wat basilicumsaus erbij.

Lekker met gebakken aardappeltjes.
 

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.