Ingrediënten

  • 4 harde broodjes
  • 6 eieren
  • room of melk
  • versgemalen peper en zout
  • bieslook
  • boter
  • 200 gram garnalen
  • 2 eetlepels truffeltapenade

Ook te bereiden met…

Bereiding

Breek de eieren boven een beslagkom, klop ze vervolgens los met ± 6 eetlepels room of melk. Maak het mengsel op smaak met versgemalen peper en zout naar smaak. Knip de bieslook fijn en roer 2 eetlepels door het eimengsel. Laat een klontje boter smelten in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk als de boter gesmolten maar niet bruin is, de helft van het eimengsel in de pan. Roer met een siliconen spatel het mengsel voortdurend over de bodem van de pan. Het ei gaat dan langzaam stollen, het mag niet té droog worden! Roer er tenslotte de helft van de garnalen en truffeltapenade door. Houd het warm in een afgedekt schaaltje en bak vervolgens de rest. Snijd de bovenkant van de broodjes af, haal al het witte broodkruim eruit zodat een kommetje ontstaat. Serveer het garnalenroerei in de ‘broodkommetjes’ bestrooid met nog wat bieslook, versgemalen peper en eventueel wat extra truffeltapenade.

Serveertip

Je kunt de garnalen ook vervangen door gerookte zalm of forel.