Ingrediënten

  • 300 g tonijnfilet, in blokjes van 3 cm
  • 1 rode paprika, in repen
  • 1 gele paprika, in repen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el verse Provençaalse kruiden (tijm, oregano, basilicum), fijngehakt
  • 200 g sperziebonen of haricots verts, gehalveerd
  • 8 ansjovisfilets
  • 1 el zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • Voor de dressing:
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook, geperst

Bereiding

  1. Besprenkel de paprikarepen met de olijfolie waardoor de Provençaalse kruiden gemengd zijn.
  2. Kook de sperziebonen in ca. 5 minuten (of de haricot verts in ca. 4 minuten) beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat ze goed uitlekken.
  3. Rooster de paprikarepen in een grillpan of koekenpan 4 minuten. Keer ze halverwege en schep ze uit de pan. Rooster of bak de tonijnblokjes in dezelfde pan 3-4 minuten. Voeg eventueel nog iets olijfolie toe.
  4. Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de paprika, tonijn, sperziebonen, ansjovis en olijven in een schaal en verdeel de dressing erover.

Lekker met stokbrood.

Wijntip

Droge rosé, een volle Chardonnay en lichte, rode wijn doen het alle drie goed bij deze kruidige visserssalade. Of probeer een Elzasser Pinot Noir!

Bron
Kookboek 'Vis 2'

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.