Ingrediënten

  • 4 stukken (diepvries) kabeljauwfilet, van 100 g
  • 1½ citroen
  • 6 bosuitjes
  • 6 takjes verse tijm
  • ½ el chilipoeder
  • 8 vellen (diepvries) filodeeg
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode (punt)paprika, in dunne ringen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Besprenkel de (bevroren) filets met het sap van een halve citroen en wrijf ze in met chilipoeder en zout. Laat ze zo even liggen.
  2. Snijd de andere citroen in plakjes en halveer deze. Halveer de bosuitjes in de lengte. Knip de takjes tijm doormidden. Spreid 4 vellen filodeeg uit, bestrijk ze dun met olijfolie en leg de andere vellen erop. Verdeel de paprikaringen over het midden van het deeg en leg de kabeljauwfilet erop. Verdeel de bosuitjes, plakjes citroen en tijm erover.
  3. Vouw het filodeeg rond de kabeljauw omhoog en vouw ze als pakketjes dicht. Leg de pakketjes op een ingevette bakplaat en bestrijk het deeg rondom dun met olijfolie. Bak de pakketjes in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Lekker met een lauwwarme salade van sperziebonen.

Lauwwarme salade van sperziebonen

Prak in een slaschaal een gekookt ei fijn en meng met het sap van ½ citroen, 3-4 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak. Schep er 500 g beetgaar gekookte sperziebonen, 6 gehalveerde zwarte olijven en 2 eetlepels fijngehakte basilicum door.

Wijntip

Het gerecht smaakt fijn, fris en licht. Een witte Bergerac, gemaakt van de sauvignon blanc, doet dat ook. Een goede combinatie.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.