Ingrediënten

  • 100 g gerookte zalmfilet
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 4 surimi krabsticks
  • 3 kerstomaatjes
  • 1 ciabattabrood
  • 5 el groene pesto
  • 12 blaadjes sla
  • 12 blaadjes basilicum of peterselie

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  2. Halveer de krabsticks in de lengte en snijd elk kerstomaatje in 4 partjes.
  3. Snijd het brood in 16 sneetjes. Rooster de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin en knapperig. Besmeer de crostini

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.