Ingrediënten
- 200 g gestoomde makreel, in stukken
- 2 meergranen pistolets, in lange plakjes
- 1 grote teen knoflook, gehalveerd
- 3 el olijfolie extra vierge
- 75 g rucola
- 2 geroosterde paprika's uit pot, in reepjes
Bereiding
- Rooster het brood (in lange, dunne plakjes) onder een voorverwarmde grill aan beide kanten goudbruin. Wrijf de sneetjes in met knoflook en besprenkel ze royaal met olijfolie.
- Verdeel de rucola, makreel en paprikareepjes over de crostini.
Tip
Dit gerecht kan ook bereid worden met gerookte makreel uit blik.
Wijntip
Een wijn met pit hoort bij de kruidige makreel-crostini. Bijvoorbeeld een Crémant d'Alasce: mousserende witte wijn uit de Elzas.
Bron
Kookboek 'Vis 1'
Makreel
Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /