Ingrediënten
- 2 blikken makreelfilets in gekruide tomatensaus 125 g
- 300 g couscous
- 1 komkommer
- 7 el blad-peterselie
- 5 el basilicum
- 5 el munt
- 250 g cherrytrostomaten, in vieren
- 2 el citroensap
- 150 ml extra vierge olijfolie
- Romaanse sla of ijsbergsla
- peper en zout naar smaak
Bereiding
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak, roer het los met een vork en laat iets afkoelen.
- Schil de komkommer en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de kruiden fijn. Meng de couscous met de komkommer, kruiden, tomaatjes, het citroensap en de olie en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de makreelfilets met tomatensaus losjes door de couscous. Verdeel de slabladeren over een mooie schaal en schep daar de couscous op. Serveer direct.
Makreel
Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /