Ingrediënten

  • 2 blikken makreelfilets in gekruide tomatensaus 125 g
  • 300 g couscous
  • 1 komkommer
  • 7 el blad-peterselie
  • 5 el basilicum
  • 5 el munt
  • 250 g cherrytrostomaten, in vieren
  • 2 el citroensap
  • 150 ml extra vierge olijfolie
  • Romaanse sla of ijsbergsla
  • peper en zout

Bereiding

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak, roer het los met een vork en laat iets afkoelen.
  2. Schil de komkommer en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de kruiden fijn. Meng de couscous met de komkommer, kruiden, tomaatjes, het citroensap en de olie en breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep de makreelfilets met tomatensaus losjes door de couscous. Verdeel de slabladeren over een mooie schaal en schep daar de couscous op. Serveer direct.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Makreel

Makreel heeft een blauw-groenige rug, een zilverwitte buik, blauwzwarte strepen en een diep ingesneden staartvin. De makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
258 kcal
/
1079 kj
Vetten:
20.70 g.
Eiwitten:
18.00 g.