Ingrediënten

 • 4 verse coquilles
 • 100 g gerookte paling
 • 100 g Hollandse garnalen
 • 4 kleine loempiavellen
 • 1 zoete aardappel
 • 1 eidooier, losgeklopt
 • Voor de saffraanmayonaise :
 • 10 saffraandraadjes
 • 1 tl fijne mosterd
 • 1 el witte wijnazijn
 • 2 eidooiers
 • 500 ml zonnebloemolie

Bereiding

 1. Snijd de paling in vier gelijke stukjes en leg ze op het loempiavel. Smeer het losgeklopte eigeel rondom het randje van het loempiavel, vouw de randjes aan 2 kanten nu naar binnen en rol de loempia op. Zorg dat het uiteinde goed plakt. Bewaar in de koelkast.
 2. Trek met een dunschiller lange slierten van de zoete aardappel en bak deze in frituurpan op 150 graden, laat goed uitlekken op keukenpapier.
 3. Bak de coquilles in een hete pan met olie beide kanten mooi bruin (kort). Frituur ondertussen de loempia op 180°C  en bewaar op keukenpapier.
 4. Leg de coquille in het bord, doe er met een kleine lepel de saffraanmayonaise omheen. Leg de Hollandse garnalen, de loempia en chips van zoete aardappel erbij.
Saffraanmayonaise
 1. Meng alles behalve de olie in de keukenmachine.
 2. Schenk nu de olie in een dun straaltje in de keukenmachine zodat er een mooie mayonaise ontstaat. Keukenmachine op snelheid 3,5.
   

Biertip

Blond, Gouverneur

Dit blonde bier is gebrouwen met Tettnanger hop en extra volmout en dat proef je. Een mooi fris, moutig bier met een mooie fruitige afdronk. Dit fruitige zoetje combineert mooi met het zoetje in de coquille en het moutige is een mooie tegenhanger voor het vettige van de paling. Het bier is licht en fris genoeg om de delicate smaak van de garnalen te ondersteunen en niet te overheersten.

Zatte, Brouwerij ‘t IJ

Deze tripel is verrassend fris met geuren van verschillende soorten citrus met een mooi droge afdronk. De frisheid van citrus ondersteunt vettige paling, maar doordat hij licht zoetig is, combineert hij ook mooi met de coquille. Het bier is licht en zacht fruitig, zonder zwaar te worden, waardoor het dit lichte gerecht mooi ondersteunt.

Coquille

De coquille of St. Jacobsschelp is een schelpdier dat behoort tot de familie van de kamschelpachtigen. Het eetbare gedeelte is de dikke witte spier die beide schelpen bij elkaar houdt.

Alles over Coquille

Coquille

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
83 kcal
/
347 kj
Vetten:
0.72 g.
Eiwitten:
16.20 g.

Fruits de mer

Fruits de mer stijgen razendsnel in populariteit, maar hoeveel mensen weten er nu eigenlijk dat deze lekkernijen uit onze eigen Noordzee komen? We kennen de prachtige etagères op de pittoreske Franse terrasjes, vol met noordzeekrab, mesheften en langoustines. Laat de Franse naam je niet in verwarring brengen, want deze worden allemaal voor onze eigen deur gevangen. In de maand juli zet het Nederlands Visbureau deze fruits de mer letterlijk op de kaart als ‘vis’ van de maand. Dat de Hollandse garnaal voor de deur wordt gevangen, is algemeen bekend, maar onze Noordzee zit ook vol met schelp- en schaaldieren zoals kreeften, krabben en mosselen.

Alles over Fruits de mer

Fruits de mer

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.

Paling

Paling is een straalvinnige vis die behoort tot de familie echte palingen (Anguillidae). De soort is een trekvis, die zowel in zoet- als zoutwater leeft.

Alles over Paling

Paling

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
200 kcal
/
838 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
14.50 g.