Ingrediënten

  • 4 horsmakreelfilets
  1. Laat de visboer het vel van de makreelfilets verwijderen. Voel met je vingers of alle graatjes verwijderd zijn of trek ze eruit met een pincet. Snijd de vis in reepjes.
  2. Snijd de ui in heel dunne ringen op een mandoline, pers de knoflook uit en snijd de helft van de rode peper in heel dunne ringetjes.
  3. Pers de limoenen uit, meng het sap met de uiringen, knoflook en peper. Schep hier de vis door, bestrooi met wat zout en voeg de peperkorrels toe. Dek het geheel af en laat het ± 2-3 uur marineren cq ‘garen’ in de koelkast.
  4. Snijd de venkel op de mandoline in heel dunne plakken, snijd de schil ruim van de grapefruit af en vervolgens het vruchtvlees tussen de partjes uit. Meng dit samen met de venkel en fijngesneden dille door elkaar.
  5. Schep de ceviche op de venkelsalade meng alles goed door elkaar, schenk eventueel overtollige marinade af.
  6. Verdeel over de bordjes en garneer met wat dille.
TIP: Ook lekker om munt of verse dille toe te voegen of avocado en mais. 

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Makreel

De makreel heeft een blauw-groenige rug en een zilverwitte buik, heeft blauwzwarte strepen en een diep ingesneden staartvin. De makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. De makreel kan goed gegrild of gebakken worden en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
258 kcal
/
1079 kj
Vetten:
20.70 g.
Eiwitten:
18.00 g.