Ingrediënten
- 300 g verse heilbotfilet
- 50 g rucola gehakt
- peper, versgemalen
- mespuntje mosterd
- ½ citroen uitgeperst
- 1 el notenolie
- Voor de tomatengazpacho :
- 2 dl gezeefde tomaten pakje
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook geraspt
- mespuntje gemberpoeder
Ook te bereiden met…
Bereiding
- Leg de visfilets naast elkaar tussen twee vellen plasticfolie en druk ze met een deegroller voorzichtig plat. Verwijder de folie en verdeel rucola, peper, zout, citroensap en notenolie over de heilbotfilet.
- Rol de filets op, pak ze weer in folie en leg de rolletjes minimaal 15 minuten in de diepvries zodat ze stevig worden.
- Meng intussen de ingrediënten voor de tomatengazpacho en giet er een dun laagje van op 4 borden. Snijd heilbotrolletjes met een scherp mes in dunne plakjes en leg ze in de tomatengazpacho.
Bron
Kookboek 'Vis 1'
Heilbot
Heilbot is een platvis en daarmee familie van de tarbot, schol en tong.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
105 kcal/441 kj
- Vetten:
-
2.50 g.
- Eiwitten:
-
20.50 g.