Ingrediënten
- 200 gram gerookte palingfilet
- 2 bosuitjes
- 1 dl droge witte wijn
- 1 el citroensap
- 2 el olijfolie
- 2 el fijngehakte peterselie
- 2 el basilicum, fijngehakt
- versgemalen peper
- half kropje eikenbladsla
- 4 dikke sneden bruin vloerbrood
- 4 el mayonaise
Ook te bereiden met…
Bereiding
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de wijn met het citroensap, de olijfolie, de uiringetjes en alle kruiden tot een marinade. Voeg peper naar smaak toe. Snijd de paling in stukjes van 2 cm en schep ze door de marinade. Laat de paling minstens een half uur bij kamertemperatuur marineren. Was de eikenbladsla en maak de bladeren droog. Rooster de sneden brood op een hete grillplaat of in de broodrooster. Bestrijk de sneden met mayonaise en leg de blaadjes sla erop. Schep de paling met kruiden met een schuimspaan uit de marinade en leg de paling op de sneetjes.
Lekker met fijngehakte geroosterde paprika of partjes cherrytomaat als garnering.
Paling
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
200 kcal/838 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
14.50 g.