Ingrediënten
- 1 blikje zalm 200 g
- 5 gedroogde tomaatjes op olie
- 6 groene knoflookolijven
- 2 el peterselie, fijngehakt
- 150 g Griekse yoghurt of 1 bekertje zure room
- zout en peper
- 4 meergranen broodjes
Ook te bereiden met…
Bereiding
- Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijven in plakjes.
- Schep driekwart van de tomaatjes, olijven en peterselie door de yoghurt en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Snijd de bollen open, leg de onderkanten op twee borden en bestrijk ze royaal met het yoghurtmengsel. Verdeel de zalm erover en schep er nog een flinke lepel yoghurt op.
- Strooi hierover de rest van de tomaatjes, olijven en peterselie. Zet de bovenkant van de broodjes er weer op.
Wijntip
Een droge Riesling d'Alsace heeft fijne, fruitige zuren die mooi overgaan in het zilte van dit broodje zalm.
Omega 3-vetzuren
Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.
Zalm
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
220 kcal/924 kj
- Vetten:
-
15.70 g.
- Eiwitten:
-
20.20 g.