Ingrediënten

  • 1 blikje zalm 200 g
  • 5 gedroogde tomaatjes op olie
  • 6 groene knoflookolijven
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 150 g Griekse yoghurt of 1 bekertje zure room
  • zout en peper
  • 4 meergranen broodjes

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijven in plakjes.
  2. Schep driekwart van de tomaatjes, olijven en peterselie door de yoghurt en voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Snijd de bollen open, leg de onderkanten op twee borden en bestrijk ze royaal met het yoghurtmengsel. Verdeel de zalm erover en schep er nog een flinke lepel yoghurt op.
  4. Strooi hierover de rest van de tomaatjes, olijven en peterselie. Zet de bovenkant van de broodjes er weer op.

Wijntip

Een droge Riesling d'Alsace heeft fijne, fruitige zuren die mooi overgaan in het zilte van dit broodje zalm.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.