Ingrediënten

  • 1 gerookte makreel
  • 100 g worteljulienne
  • 1 el citroensap
  • 1 el verse dille, fijngehakt
  • 2 zoetzure augurken, blokjes
  • 4 bruine pistolets of piramidebroodjes
  • 100 g bieslook zuivelspread
  • zwarte peper, versgemalen

Bereiding

  1. Maak de makreel schoon: verwijder het vel en de graten. Verdeel het visvlees in stukken.
  2. Meng in een kom de wortel met citroensap, 1 eetlepel dille en augurk.
  3. Snijd de broodjes open en bestrijk ze met de zuivelspread. Verdeel de wortelsalade over de onderste helft en leg de stukken makreel erop. Strooi hierover wat dille en peper en leg de bovenste helften van de broodjes er schuin op.

Tips

  • Dit recept kan ook prima gemaakt worden met gerookte makreel uit blik.
  • Je kunt ook zelf makreel roken. Als je het zelf doet kan dat door middel van een tafelmodel rookoven of d.m.v. de BBQ. Lees hier meer over vis roken.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Makreel

Makreel heeft een blauw-groenige rug, een zilverwitte buik, blauwzwarte strepen en een diep ingesneden staartvin. De makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
258 kcal
/
1079 kj
Vetten:
20.70 g.
Eiwitten:
18.00 g.