Ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 500 g witte asperges
  • 15 g boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 750 ml (zelfgetrokken) kippenbouillon
  • 1 el verse dille, fijngehakt + toefjes voor garnering
  • 125 ml slagroom
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Snijd 1½ - 2 cm van de harde onderkanten af. Snijd de aspergepunten op 5 cm af. Leg de punten in een stoommandje en stoom ze in een stoompan (of steamer) in 6-8 minuten beetgaar. Snijd de rest van de asperges in stukjes.
  2. Smelt de boter in een soeppan en bak de ui en de aspergestukjes in 2-3 minuten zachtjes glazig. Voeg de bouillon toe en kook de asperges in nog 10 minuten zachtjes gaar. Roer de fijngehakte dille erdoor. Pureer de asperges met de bouillon tot een mooi gladde soep en roer de room erdoor. Warm de aspergesoep nog heel even door en voeg zout, versgemalen peper en nootmuskaat naar smaak toe.
  3. Schep de aspergesoep in diepe borden en leg in het midden een bergje van aspergepunten en garnalen. Garneer met toefjes dille.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.