Ingrediënten

  • 750 g vastkokende aardappels
  • 2 el olijfolie
  • 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie 50 g
  • 750 g uien, in dunne ringen
  • 250 ml room
  • 100 g geraspte Gruyèrekaas

Bereiding

  1. Schaaf de aardappels zo dun mogelijk. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en smelt hierin de helft van de ansjovis op laag vuur. Voeg de uien toe en bak 7-8 minuten mee.
  2. Breng de room op smaak met peper.
  3. Verwarm de oven voor op 165°C. Leg een laagje aardappels in een ingevette ovenschaal, beleg met een laagje ui en ga zo door tot alles op is. Overgiet met de room. Bestrooi de gratin met de kaas en verdeel de overgebleven ansjovisjes erover.
  4. Bak de gratin 55-60 minuten tot deze goudbruin en gaar is.

 

Tip

Lekker bij gepocheerde, gegrilde of gebakken vis.

 

 

Ansjovis

Ansjovis is is een straalvinnige vis uit de familie van de ansjovissen (Engraulidae), een familie die 139 soorten telt. Het is een vis met een dominante zoutige smaak die veel in pizza's en pastasauzen wordt gebruikt.

Alles over Ansjovis

Ansjovis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
102 kcal
/
427 kj
Vetten:
2.30 g.
Eiwitten:
20.10 g.