Herfst betekent tijd voor vissoep!

Gure wind en een flinke regenbui vraagt om een lekker stevig kopje soep. Soep is, zeker met vis,heel voedzaam en gezond. Wie slim is maakt een flinke pan, zodat je er meerdere dagen van kunt genieten. Zelf soep maken is ook nog eens zo gepiept. Ervaar het zelf met een van deze heerlijke recepten voor vissoep.

 

Hollandse bloemkoolsoep met heek

Dit recept voor bloemkoolsoep is heel erg gezond doordat er een hele bloemkool in gaat en de magere vissoort heek. Wist je dat heek op z'n lekkerst is in het najaar? Net als veel groenten en fruitsoorten kennen ook vissoorten een seizoen waarin ze op hun best zijn. Om hit recept lekker romig te maken zit er een klein beetje room doorheen. Wil je het gerecht nog gezonder, dan kun je de room vervangen door een light variant.

Bekijk het recept

Pompoen-erwtensoep met gerookte schelvis

Snert met een twist! Maak eens deze heerlijke erwtensoep met zalm en schelvis. Minstens net zo lekker (en ook nog eens gezonder) als de traditionele variant met katenspek en rookworst. Verras je familie of vrienden eens met dit verrassende recept!

Bekijk het recept

Broccoli-crèmesoep met paling en amandelen

Deze vissoep is voor echte lekkerbekken. De toevoeging van een scheutje wijn en room maakt deze broccoli-cremesoep met paling en amandelen onweerstaanbaar. De paling, broccoli en aardappels zorgen gelukkig voor de gezonde  basis van dit gerecht. De knapperige amandelen zorgen tot slot voor een  lekkere bite en een fraaie presentatie.

Bekijk het recept

soep

3 tips voor de lekkerste vissoep

  • Onze Noordzee biedt het hele jaar door smakelijke vis. Bekijk hier per soort wanneer jouw favoriete vis op z'n lekkerst is.
  • Een goede vissoep begint met een lekkere visbouillon. Niets weegt op tegen het aroma en de smaak van zelfgemaakte bouillon.
  • Vis hoeft slechts enkele minuten te koken. Voeg je vis pas toe kort voor je de soep gaat serveren. De warmte van de soep is voldoende om de vis te garen. 

 

Bekijk ook eens deze recepten: