BBQ seizoen!

Het is heerlijk weer en je ruikt op elke straathoek verbrand houtskool; het BBQ seizoen is weer begonnen! Vis wordt niet altijd als eerste gepakt voor een heerlijk gerookt of gegrild gerecht maar is een absolute aanrader. Doe hieronder wat inspiratie op om een heerlijke BBQ te kunnen organiseren.

Zo bereid je de perfecte vis op de BBQ

Vis laten garen op de barbecue is helemaal niet moeilijk, mits je de juiste tools hebt en basistechniek onder de knie hebt. Bedenk eerst hoe je de vis op de barbecue legt. Je hebt hierin drie keuzes:

  1. Verpakt in aluminiumfolie 
  2. Met een beetje olie los op de gril.
  3. In een visklem

Zorg er bij alle bereidingswijzes voor dat de vis in gelijke stukken is gesneden, zodat de vis gelijk gaart. Een visklem of prikker is handig gereedschap om te voorkomen dat de vis breekt en tussen de kooltjes beland.

Bekijk de basistechniek vis barbecueën