Pijlinktvis

Elke maand lichten we op Visrecepten een vissoort uit. We vertellen je meer over het leefgebied, de levenscyclus, maar ook over de bereiding en heerlijke recepten met deze 'Vis van de Maand'.

April = Pijlinktvis

In de maand april is de pijlinktvis 'Vis van de Maand'. 

Pijlinktvis wordt veel vanuit de Noordzee aan land gebracht. Vooral de flyshoot techniek wordt hiervoor gebruikt, welke zich kenmerkt door weinig energieverbruik, bodemberoering en ongewenste bijvangsten.

Eerder was de inktvis nog een bijvangst, maar tegenwoordig is het ook een belangrijke doelsoort. Vanwege de zeer goede kwaliteit - het vlees van de pijlinktvis is mooi blank, heerlijk en mild van smaak – is deze pijlinktvis ook een populair exportproduct.
 

'Vis van de Maand' pijlinktvis

pijlinktvis

Ondanks dat een pijlinktvis er ingewikkeld uit ziet om schoon te maken, is het juist heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is het bolletje met de papegaaienbek tussen de armen er aftrekken. Op deze manier haal je in een keer alle ingewanden er uit. Vervolgens kun je repen snijden van het vlees.

Over pijlinktvis

Meer weten over de ‘Vis van de Maand’ van april? Lees dan verder in het paspoort van pijlinktvis.

 

Paspoort