Vis van de Maand

Elke maand lichten we op Visrecepten.nl een Noordzeevis uit. We vertellen je meer over het uiterlijk, het leefgebied, de levenscyclus, maar ook de bereiding en heerlijke recepten met deze Vis van de Maand.

November =  de Hollandse garnaal

Wie kent de aloude slogan “Hollandse garnaal, de lekkerste van allemaal” niet? Een waarheid, waar niemand omheen kan. Ook ver buiten onze landsgrenzen. De Hollandse garnaal is naast de Hollandse Nieuwe en de Zeeuwse mosselen een van de specialiteiten van eigen bodem. De kleine roze garnaal, die ook wel Noordzee garnaal of grijze garnaal wordt genoemd, is superieur door zijn zoetige en romige smaak die het niet alleen goed doet in koude gerechten zoals de befaamde garnalencocktail, maar ook in warme gerechten zoals pasta’s, kroketten en wokgerechten.

 

Vis van de Maand Hollandse garnaal

visvdmaandhollgarnaal

 

Over de Hollandse garnaal

Ben je benieuwd naar de levenscyclus van de Hollandse garnaal, de voedingswaarden of hoe je ze het beste kunt bereiden? 

Check het vispaspoort van de tong en veel meer achtergrondinfo op de pagina Vissoort poon.

winactieicoon

Bekijk het vispaspoort Hollandse garnaal

 

 

 

Vis van de Maand video november: Hollandse garnaal