Vis van de Maand

Elke maand lichten we op Visrecepten.nl een Noordzeevis uit. We vertellen je meer over het uiterlijk, het leefgebied, de levenscyclus, maar ook de bereiding en heerlijke recepten met deze Vis van de Maand.

Februari = Kabeljauw

Kabeljauw is naast zalm een van de vissoorten die iedereen wel met regelmaat eet. Jaar in jaar uit verschijnt deze mooie witvis weer in de lijstjes met meest gegeten vissoorten. En dat is niet vreemd, want het is misschien wel een van de meest veelzijdige vissoorten in het schap. De hoeveelheid aan recepten die je vindt met kabeljauw lijkt dan ook eindeloos. De meeste kabeljauw die bij ons op het bord terecht komt, is afkomstig uit de koude noordelijke wateren rond IJsland, Canada en Noorwegen. In de laatstgenoemde is men verzot op deze vis. Elk jaar rond deze tijd komt er ook een hele bijzondere kabeljauw uit Noorwegen: Skrei. Een echt lokaal seizoensproduct. Net als gewone kabeljauw kun je deze bakken, stoven, grillen, frituren enz.

Trek gekregen? Maak ‘m gauw, die kabeljauw. De hele maand vind je receptinspiratie en informatie over deze heerlijke publiekslieveling op Facebook, Instagram en natuurlijk Visrecepten.nl

 

Vis van de Maand Kabeljauw

Kabeljauw vis vd maand

 

Over de kabeljauw

Ben je benieuwd naar de levenscyclus van de wijting, de voedingswaarden of hoe je ze het beste kunt bereiden? 

Check het vispaspoort van de tarbot en veel meer achtergrondinfo op de pagina Vissoort kabeljauw.

 

Naar het vispaspoort van de kabeljauw

 

Vis van de Maand video februari: kabeljauw