Vis van de Maand

Elke maand lichten we op Visrecepten.nl een Noordzeevis uit. We vertellen je meer over het uiterlijk, het leefgebied, de levenscyclus, maar ook de bereiding en heerlijke recepten met deze Vis van de Maand.

Augustus= Tong

De maand augustus is de beurt aan een belangrijke vissoort voor de Nederlandse vissector. Tong is namelijk niet alleen in ons eigen land populair, maar ook ver daarbuiten. De Nederlandse vloot heeft het quotum van Europa en exporteert veel naar andere landen. Door de grote vraag naar deze vis, is de prijs iets hoger dan andere soorten. De uitmuntende smaak zorgt er voor dat hij zijn prijs meer dan waard is. Niet voor niets heeft de tong de bijnaam "Biefstuk van de Zee".

 

Vis van de Maand Tong

Tong vis van de Maand

 

Over de vissoort tong

Ben je benieuwd naar de levenscyclus van de tong, de voedingswaarden of hoe je 'm het beste kunt bereiden? 

Check het vispaspoort van de tong en veel meer achtergrondinfo op de pagina Vissoort Tong.

Bekijk het vispaspoort Tong

 


Nu bij jouw visspecialist: het speciale Tong Magazine

Tong Magazine

Speciaal voor de augustus tongmaand is een speciaal minimagazine ontwikkeld ter ere en glorie van "De biefstuk van de zee". Het magazine laat onder andere de reis van de tong zien van schip tot winkelschap en vertelt het verhaal van de Nederlandse vissersvloot. Natuurlijk mogen ook vijf heerlijke recepten niet ontbreken.

 

 

 

 

 

 

Vraag naar een gratis exemplaar bij jouw visspecialist!

 


Vis van de Maand video augustus: tong