Vis van de Maand

Elke maand lichten we op Visrecepten.nl een Noordzeevis uit. We vertellen je meer over het uiterlijk, het leefgebied, de levenscyclus, maar ook de bereiding en heerlijke recepten met deze Vis van de Maand.

Augustus=mosselen

Mosselen staan bekend als zilte zaligheden uit Zeeland. En zo is het maar net. Zeker wanneer ze in het seizoen zijn: van half juli tot en met half april. En dus niet alleen wanneer de 'r' in de maand zit. Ook al ziet een pan vol schelpen er intimiderend uit: het is juist een eitje om ze klaar te maken. Iedereen kan het: het enige wat je nodig hebt is een mosselpan is en wat durf. Giet de mosselen in de pan, zet op hoog vuur en wacht tot de mosselen opengaan. Eventueel schudden. Da's alles. Je kunt ook experimenteren met wijn, geuze of pastis, met vooraf aangestoofde groentjes, spek, groene thee of raz-el-hanout, dat maakt niet uit. Zorg er alleen voor dat ze niet te lang koken; net open, punt. Genieten maar!

'Vis' van de Maand Mosselen

mosselen Vis vd M

 

Over  mosselen

Ben je benieuwd naar de levenscyclus van de mossel, de voedingswaarden of hoe je ze het beste kunt bereiden? 

Check het vispaspoort en veel meer achtergrondinfo op de pagina Vissoort mosselen.

 

Naar het vispaspoort van de mossel

De lekkerste recepten met mosselen