Vis van de Maand

Elke maand lichten we op Visrecepten.nl een Noordzeevis uit. We vertellen je meer over het uiterlijk, het leefgebied, de levenscyclus, maar ook de bereiding en heerlijke recepten met deze Vis van de Maand.

Juni=haring

’s Lands meest geliefde, gekoesterde en traditionele lekkernij behoeft eigenlijk geen introductie. Haring is sinds jaar en dag onderdeel van onze (eet)cultuur. Haring voor Hollandse Nieuwe wordt in zes weken tijd gevangen, van half mei tot juli in opdracht van  de Nederlandse haringhandelaren. Haring dient een vetpercentage te hebben van tenminste 16% om te worden verwerkt tot Hollandse Nieuwe. Ondanks dat de vangst en de verwerking hoofdzakelijk in Scandinavië plaatsvindt, noemen we de haring zo door het specifieke Hollandse procedé dat de haring ondergaat: kaken, pekelen en de gecontroleerde rijping. De EU heeft dit product zelfs erkend als ‘Gegarandeerde Traditionele Specialiteit’. En daar mogen wij als Hollanders best een beetje trots op zijn. Vanaf 13 juni kun je weer volop genieten van 'onze' specialiteit: de volvette Hollands Nieuwe. Hij is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond en verantwoord!

Vis van de Maand Haring

Vis vd maand visual haring

 

Over de haring

Ben je benieuwd naar de levenscyclus van de haring, de voedingswaarden of hoe je ze het beste kunt bereiden? 

Check het vispaspoort en veel meer achtergrondinfo op de pagina Vissoort haring.

 

Naar het vispaspoort van de haring

Vis met een verhaal: haring