Vis van de Maand april: Hollandse garnalen

Elke maand lichten we op Visrecepten.nl een vissoort uit. We vertellen je meer over het uiterlijk, het leefgebied, de levenscyclus, maar ook de bereiding en heerlijke recepten met deze 'Vis van de Maand'.

April = Hollandse garnaal

In april is de Hollandse garnaal de ‘Vis van de Maand’. De Hollandse garnaal is lekker, lokaal én verantwoord. Een echte smaakmaker uit de Noord- en Waddenzee. ‘Onze’ Hollandse garnaal heeft een uitgesproken maar subtiele zilte smaak en malse, stevige structuur. Met deze eigenschappen steekt hij met kop en schouders boven zijn soortgenoten uit. En omdat ‘ie zo krachtig is, heb je aan een kleine hoeveelheid genoeg. Ook met een handje van deze Hollandse held kun je eindeloos variëren en voeg je een ware smaakexplosie toe aan je gerecht.

'Vis van de Maand' Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Over Hollandse garnalen

Ben je benieuwd naar de levenscyclus van de Hollandse garnaal, de voedingswaarden of hoe je deze garnalensoort het beste kunt bereiden? 

Check het vispaspoort en veel meer achtergrondinfo op de pagina Vispaspoort Hollandse garnaal.

 

Vispaspoort Hollandse garnaal