Kabeljauw

Elke maand lichten we op Visrecepten een vissoort uit. We vertellen je meer over het leefgebied, de levenscyclus, maar ook over de bereiding en heerlijke recepten met deze 'Vis van de Maand'.

Februari = Kabeljauw

In de maand februari is de kabeljauw 'Vis van de Maand'. 

Kabeljauw staat nog steeds hoog in de top 10 van de meest gegeten vissoorten in Nederland. En dat is geen wonder, deze Noordzeevis heeft stevig blank vlees en is fijn van smaak. Bovendien leent de kabeljauw zich voor tal van bereidingswijzen. 

Volgens vissers bevinden zich de lekkerste delen van de kabeljauw in de kop. De wangen zijn een delicatesse op zich en werden vroeger voor het maken van kibbeling gebruikt.

 

'Vis van de Maand' kabeljauw

Kabeljauw

Sinds de afname van kabeljauw in de Noordzee is de maximale hoeveelheid die daar per jaar gevangen mag worden sterk verminderd. Zo krijgt nieuwe aanwas de kans zich te ontwikkelen. Ter aanvulling van de Nederlandse vangst, wordt er veel kabeljauw geïmporteerd vanuit Noorwegen, IJsland en Rusland.

Deze smaakvolle vis met helder wit vlees en weinig graten, heeft een vaste structuur en is op vele manieren te bereiden: ideaal voor de eerste culinaire kennismaking met vis.

Over kabeljauw

Meer weten over de ‘Vis van de Maand’ van februari? Lees dan verder in het paspoort van kabeljauw.

 

Paspoort