Dorade

Elke maand lichten we op Visrecepten een vissoort uit. We vertellen je meer over het leefgebied, de levenscyclus, maar ook over de bereiding en heerlijke recepten met deze 'Vis van de Maand'.

Januari = Dorade

In de maand januari is de dorade 'Vis van de Maand'. 

Dorade is een zeebrasem, waarvan veel verschillende soorten bestaan. De bekendste en meest voorkomende zijn de Dorade Royale, Dorade Grise (ook wel zeekarper of gewone zeebrasem) en de rode zeebrasem, die door het leven gaat als Dorade Rose. De Dorade Royale komt voornamelijk vanuit viskwekerijen in Turkije en Griekenland, waar je langs de kusten veel van deze grote ‘zeekooien’ ziet.

 

'Vis van de Maand' dorade

Dorade

Deze vissoort is geschikt om te bakken, grillen en in de oven te bereiden en heeft stevig, tot matig vet visvlees, dat door het eten van schaaldieren, fijn van smaak is.

Hij is met zijn stevige, volle smaak de meest verkochte soort bij de visspecialist. De vis wordt meestal geschubd op de huid gebakken.

Over dorade

Meer weten over de ‘Vis van de Maand’ van januari? Lees dan verder in het paspoort van tong.

 

Paspoort