Vis on Fire!

donderdag 19 mei 2022
klein

De zomerperiode staat ook wel bekend als hét barbecueseizoen. De temperatuur stijgt, de BBQ wordt weer uit het stof gehaald, parken en tuinen raken overvol met fanatieke barbecueliefhebbers. Met het hele gezin, als koppel of vriendengroep uitpakken met veel lekkers om te grillen. Snel wordt gekozen voor een stukje vlees op de barbecue; vis speelt op de barbecue minder vaak de hoofdrol dan vlees.

De tendens van minder vleesconsumptie zet ook door bij deze vorm van gezellig buiten eten. Steeds vaker kiest men naast vlees en kip voor een evenredige verdeling van groenten en vis op de gril.

De keuze voor vis, schaal- en schelpdieren is eindeloos! Alles wat je ’s winters achter het ‘fornuis’ bereidt, biedt tal van mogelijkheden voor de BBQ.

Het Nederlands Visbureau geeft graag suggesties met een diversiteit aan BBQ-recepten. Dit voorjaar is daarom de samenwerking gezocht met BBQ-chef Ralph de Kok (ja, zo heet hij), die in het televisieprogramma ‘Ik BBQ voor jou’ voor ons tijdens zes afleveringen smakelijke visgerechten bedacht.

Ik BBQ voor jou

Vanaf zaterdag 7 mei bereidt Ralph in de uitzendingen op SBS6 een aantal recepten, die je best eenvoudig op de BBQ kunt bereiden met een geweldig resultaat. De uitzending is wekelijks te zien om 16:30 uur, en wordt op zondagen herhaald.

Ralph de Kok

We bieden jou de zes BBQ-recepten op visrecepten.nl. Wil je zien hoe Ralph de Kok de gerechten bereidt? Na elke uitzending wordt het filmfragment onder het recept geplaatst. Zo kun je bij hem afkijken hoe hij dit klusje klaart.

Onderstaand de visrecepten die voorbijkomen bij 'Ik BBQ voor jou':


Naar overzicht