Ingrediënten

  • 2 stukken tonijn van 150 g elk
  • ¼ bosje dille
  • 15 ml frambozenazijn
  • 25 ml olijfolie
  • 25 ml druivenpitolie
  • 8 takken peterselie
  • ½ venkel
  • 1 tomaat

Bereiding

  1. Snijd de dille fijn en meng met de frambozenazijn. Voeg al kloppende de druivenpitolie samen met de olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakken of rasp de venkel. Doe de venkel in een vergiet en giet er kokend water over, zodat het rauwe er net af is. Verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaat in blokjes. Maak de venkel en tomaat aan met de dressing.
  3. Verwarm een grillpan en smeer de tonijn aan beide zijden in met olijfolie. Grill de tonijn aan beide zijden ongeveer 1 minuut (afhankelijk van de dikte). Houd de vis goed in de gaten, hij mag niet te gaar worden. Houd hem altijd een beetje rosé aan de binnenkant. Haal de tonijn uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
  4. Verdeel de venkel en tomaat over de borden. Leg daarop de gegrilde tonijn. Garneer met dressing en dille.

Lekker met gebakken (zoete) aardappelen, pasta of tagliatelle.

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.