Ingrediënten

  • 300 g scholfilet of 2 grote panklare schollen
  • 1 zakje krieltjes
  • 1 el paprikapoeder
  • 10 stengels bieslook
  • 1 el boter
  • 1 zakje rucola
  • 1 bosje basilicum
  • 1 bosje bieslook
  • olijfolie extra vierge
  • bloem
  • peper en zout

Bereiding

  1. Spoel de schol af en dep droog. Bestrooi ze met peper en zout en haal de scholfilets door de bloem. Schud overtollig bloem af.
  2. Verhit een koekenpan en smelt daarin een klontje boter en bak de schol aan beide kanten licht goudbruin. (in ca. 2 tot 3 minuten).
  3. Serveer met gebakken krieltjes (die je eerst met paprikapoeder, zout en peper hebt bestrooid) en een salade van rucola, fijngehakte basilicum en bieslook, besprenkeld met olijfolie.

 

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.