Ingrediënten

  • 500 gr asperges
  • 12 lasagnevellen of wontonvellen
  • 200 gr manchego (harde spaanse kaas)
  • 2 bakjes grotere garnalen
  • 125 gr veldsla
  • 8 stukjes gedroogde tomaten op olie
  • 4 bosuitjes, in ringetjes
  • verse basilicum
  • 200 ml slankroom
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • mespunt nootmuskaat

Bereiding

Oven voorverwarmen op 175 °C en de bakplaat met bakpapier bekleden. Asperges schillen, wassen en aspergekopjes eraf snijden. Aspergestelen in dunne plakjes snijden. De aspergekopjes in 3 minuten beetgaar koken. Deze bewaren voor de garnering.

In wok olijfolie verhitten en de aspergestelen op matig vuur in 3 min. al omscheppend beetgaar bakken. Tomaatjes 1 min. meebakken. Garnalen erdoor heen scheppen en even meebakken.

wart van de manchego grof raspen, rest in kleine blokjes snijden. Haal het aspergemengsel van het vuur en schep de kaasblokjes erdoorheen. Breng op smaak met peper.

Geraspte kaas apart houden om te garneren.

Lasagnevellen beetgaar koken, afgieten en over de rand van het vergiet laten uitlekken.

Leg de lasagnevellen op de bakplaat. Schep er aan één kant een flinke eetlepel aspergemengsel op en vouw de lasagnevellen dubbel. Tot gebruik afdekken met plasticfolie.



Verwijder de steeltjes van de veldsla. In een pan de boter smelten. Schep de bosui, veldsla en basilicum (enkele mooie blaadjes bewaren voor garnering) erdoorheen en 1 minuut zachtjes smoren. Slankroom toevoegen en met staafmixer tot een gladde saus pureren.

Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.



Verwarm de borden voor in de oven en leg op ieder bord 2 lasagnevellen met aspergemengsel. Giet hier de saus overheen en garneer met enkele blaadjes basilicum en wat bosui.

Lekker met een tomatensalade, ciabattabrood en een witte bordeaux.

Benodigdheden

bakpapier
plasticfolie
staafmixer