Ingrediënten

  • 12 rode mulfilets
  • 6 verse langoustines
  • 1 limoen
  • 2 el olijfolie
  • 8 groene asperges
  • 50 g roomboter
  • 200 g gepelde peulvruchten
  • 200 g risotto
  • 2 tomaten, schoon en ontveld
  • 4 blaadjes basilicum
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de langoustines fijn en meng deze met ca. 1 el olijfolie, 1 tl limoenschil, peper en zout.
  2. Zet de risotto op met 4 dl. bouillon. Ongeveer 20 minuten tegen de kook aanhouden. Voeg als laatste de in blokjes gesneden tomaat en gesneden basilicum toe.
  3. Schil de asperges tot de helft en snijd ca. 2 cm. van de uiteindes af. Bak ze kort in de roomboter (2 min.) en zet ze vier minuutjes opzij.
  4. Grill de mulfilet op de huidkant kruislings. Doe op de mulfilet 1 lepel langoustinetartaar en leg daar vervolgens de andere filet op, met de huidkant boven.
  5. Verwarm de risotto en de groentes op het vuur, en zet de mulfilet ca. 3 minuten in de oven op 180°C .

Mul

De mul is een rondvis en familie van de harder.

Alles over Mul

Mul

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
109 kcal
/
555 kj
Vetten:
3.80 g.
Eiwitten:
19.00 g.