Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • 1 el olie
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 3 sjalotjes, in ringen
  • 1 L kippenbouillon
  • 1 á 2 el vissaus
  • 2 eieren
  • 8 takken peterselie
  • 250 g krabsticks, in repen
  • 4 el fijngesneden peterselie
  • 4 lente-uitjes, in ringen

Bereiding

  1. Schil de witte asperges, snijdt ze in gelijke stukjes van 3 cm en kook ze in 7-10 minuten gaar. Laat ze uitlekken en bewaar het kookvocht.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de knoflook en de sjalotjes 4 - 5 minuten op zacht vuur. Voeg de bouillon, circa 5 dl aspergekookvocht en vissaus toe en breng alles aan de kook. Laat de soep 2 - 3 minuten doorkoken.
  3. Klop de eieren los met enkele lepels. Haal de soep van het vuur af en schenk het eimengsel bij de soep. Laat de soep binden, maar niet meer koken.
  4. Breng op smaak met zout en peper en roer de krab, asperges, peterselie en lente-ui erdoor. Verwarm de soep voorzichtig.

Krab

Krab behoort tot de kreeftachtigen. Ze hebben in tegenstelling tot andere kreeftachtigen geen staart en hebben een kenmerkend afgeplat lichaamsschild. In Europa is de Noordzeekrab een ware delicatesse.

Alles over Krab

Krab

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
354 kj
Vetten:
1.40 g.
Eiwitten:
17.00 g.