Ingrediënten

  • 150 gr. gerookte zalm, in stukjes gesneden
  • 150 gr. grote gekookte gepelde garnalen
  • 150 gr. gekookte mosselen
  • 1 kg. groene asperges
  • 4 el. olijfolie
  • 2 teentjes uitgeperste knoflook
  • 250 ml. crème fraîche
  • 2 el. groene pesto
  • nootmuskaat
  • witte tagliatelle

Ook te bereiden met…

Bereiding

De asperges wassen, eventuele harde uiteinden er af snijden en in drieën snijden.
Tagliatelle 10 minuten koken in ruim water met wat zout.
De olijfolie in de pan verwarmen, de asperges en de knoflook erbij en 10 minuten roerbakken.
De pan op de warmtebron laten en de crème fraîche, pesto en nootmuskaat erbij en weer opwarmen.
De zalm, garnalen en mosselen erbij doen en nog even een paar minuten opwarmen.
Klein beetje zout toevoegen.
Tagliatelle en Asperge/Visfestijn in twee aparte schalen opdienen.
Serveren met een salade van rauwe lof, zure appel, krenten en fijngehakte hazelnoten met een dressing van sesamolie, citroensap, klein beetje honing en peper.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.