Ingrediënten

  • 12 Sint Jacobsschelpen
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 75 g gezouten roomboter
  • 2 el dragon, fijngehakt
  • mespuntje venkelpoeder
  • ½ el olijfolie
  • 500 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 25 ml olijfolie
  • 50 ml volle melk
  • 50 ml slagroom
  • piment
  • peper en zout

Bereiding

  1. Meng de dragon, venkelpoeder en 1/2 eetlepel olijfolie met 50 gram boter en besmeer hiermee de coquilles. Bestrooi vervolgens met de Parmezaanse kaas.
  2. Kook de aardappelen gaar in 20 minuten en stoom ze droog. Maak ze fijn en druk ze met de bolle kant van een lepel door een bolzeef. Verwarm de melk met de slagroom en laat de resterende roomboter smelten. Meng 25 milliliter olijfolie met de gesmolten roomboter. Roer het botermengsel en daarna het slagroommengsel door de aardappelpuree totdat een fluweelzachte substantie ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en piment.
  3. Verwarm de ovengrill en leg de coquilles op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat ongeveer 20 centimeter onder de grill en rooster de coquilles in ongeveer 5 minuten nét gaar.
  4. Serveer de coquilles op een schepje aardappelmousseline en besprenkel met het grillvocht.

Coquille / St. Jacobsschelp

De coquille of St. Jacobsschelp is een schelpdier dat behoort tot de familie van de kamschelpachtigen. Het eetbare gedeelte is de dikke witte spier die beide schelpen bij elkaar houdt.

Alles over Coquille / St. Jacobsschelp

Coquille / St. Jacobsschelp

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
83 kcal
/
347 kj
Vetten:
0.72 g.
Eiwitten:
16.20 g.

Fruits de mer

Fruits de mer stijgen razendsnel in populariteit, maar hoeveel mensen weten er nu eigenlijk dat deze lekkernijen uit onze eigen Noordzee komen? We kennen de prachtige etagères op de pittoreske Franse terrasjes, vol met noordzeekrab, mesheften en langoustines. Laat de Franse naam je niet in verwarring brengen, want deze worden allemaal voor onze eigen deur gevangen. In de maand juli zet het Nederlands Visbureau deze fruits de mer letterlijk op de kaart als ‘vis’ van de maand. Dat de Hollandse garnaal voor de deur wordt gevangen, is algemeen bekend, maar onze Noordzee zit ook vol met schelp- en schaaldieren zoals kreeften, krabben en mosselen.

Alles over Fruits de mer

Fruits de mer

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/