Ingrediënten

  • 4 forellen van ± 400 g
  • 2 limoenen
  • 25 g dille
  • 25 g peterselie
  • 25 g tijmblaadjes
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de dille en peterselie fijn en hak de tijmblaadjes fijn.
  2. Pers 1 limoen uit en snijd de andere in schijfjes. Dep de forellen droog met keukenpapier. Bestrooi de buitenkant en de buikholte met peper en zout.
  3. Verdeel de limoenschijfjes en de kruiden in de buikholtes van de forellen. Smeer de forellen in met het limoensap en de olie.
  4. Rooster de forellen in een visklem in circa 15 minuten gaar op de barbecue. Vergeet hem niet regelmatig om te draaien.

Receptvideo

(Regenboog)Forel

Forellen leven net als zalmen zowel in zoet- als zoutwater en behoort dan ook tot dezelfde familie, de zalmachtige. Er zijn drie soorten te onderscheiden: zeeforel, beekforel en regenboogforel.

Alles over (Regenboog)Forel

(Regenboog)Forel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
126 kcal
/
526 kj
Vetten:
5.80 g.
Eiwitten:
18.40 g.