Ingrediënten

  • 16 grote gamba’s, gepeld met staart er aangelaten
  • 400 g pasta linguine
  • 2 tenen knoflook
  • 4 sjalotten
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1/2 bosje dille
  • 1 tl venkelzaad
  • 5 el pastis
  • 5 el boter
  • 2 tl citroensap
  • 1 Spaanse peper
  • 3 el olijfolie
  • scheut witte wijn
  • zout en peper, naar smaak

Bereiding

  1. Snijd de knoflook, sjalotten en dille fijn. Hak de peterselie en de Spaanse peper (zonder zaadjes) fijn. Plet het venkelzaad.
  2. Kook de pasta in ruim kokend water beetgaar en houd warm.
  3. Verwijder het darmkanaal en de schalen van de gamba's. Bewaar de schalen voor de volgende stap.
  4. Verhit de helft van de olie in een pan en doe hierin de schalen van de gamba’s, bak ze 2 minuten tot ze rood kleuren. Blus af met flinke scheut witte wijn en laat tot de helft inkoken, zeef deze saus.
  5. Doe de overige olie in de pan met de helft van de boter, bak hierin de gamba’s tot ze rood kleuren en voeg de sjalot, knoflook en het venkelzaad toe. Bak dit ongeveer 3 minuten.
  6. Meng de saus van de gambaschaal met de Pastis en de kruiden. Roer de rest van de boter, citroensap, peper en zout erdoor.
  7. Serveer de warm gehouden pasta in een diep bord, leg op ieder bord 4 gamba's, verdeel de saus erover. Garneer met de Spaanse peper, dille, schijfje citroen, peper en zout.

Lekker met een groene salade erbij.

Gamba

De gamba is een veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba

Gamba

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.