Ingrediënten

  • 4 heekfilets in moten van circa 200 g
  • 8 plakken serranoham
  • 2 el olijfolie
  • Voor de saus:
  • 6 el sherry PX
  • 2 el water
  • 2 tl gerookte paprikapoeder

Bereiding

  1. Bestrooi de filets met wat zwarte peper. Wikkel de ham om de filets.
  2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de filets met de ham rondom bruin. Voeg de gerookte paprikapoeder toe, roer om en schenk de sherry en het water erbij en laat 1 aan 2 minuten op hoog vuur koken.
  3. Haal de filets met de ham uit de pan en verdeel over borden. Serveer met de saus.
  4. Serveer met sla en boerenbrood.

Heek

Heek wordt soms gerekend tot de kabeljauwachtige, maar het is toch echt een aparte soort. Deze diepzeevis komt voor in de Atlantische Oceaan en wordt door vissers ook wel 'mooie meid' genoemd. In Spanje, waar de heek 'Merluza' heet, is deze vis mateloos populair.

Alles over Heek

Heek

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
78 kcal
/
327 kj
Vetten:
0.90 g.
Eiwitten:
17.30 g.