Ingrediënten

  • 200 g krabvlees
  • 1 rijpe avocado
  • 1 limoen, het sap
  • 1 chilipeper
  • 40 g pijnboompitten
  • 1 el mayonaise
  • 1 el kwark
  • 1 el hüttenkäse
  • 1 sjalot
  • ½ groene appel
  • 20 g kroepoek
  • 20 g dille
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de chilipeper en de dille fijn. Hak de pijnboompitten en snipper de sjalot fijn. Maak van de appel kleine blokjes. Schil de avocado en haal de pit eruit. Prak het vruchtvlees tot een smeuïge mousse. Voeg de helft van het limoensap, de chilipeper en de pijnboompitten toe. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Meng het krabvlees met een eetlepel mayonaise. Meng de kwark met de hüttenkäse. Voeg sjalotje, appel en limoensap toe.
  3. Leg een lepel avocadomousse in een kommetje. Doe daar het krabvlees en de hüttenkäse bovenop. Verkruimel de kroepoek erover en garneer met dille.

Krab

Krab behoort tot de kreeftachtigen. Ze hebben in tegenstelling tot andere kreeftachtigen geen staart en hebben een kenmerkend afgeplat lichaamsschild. In Europa is de Noordzeekrab een ware delicatesse.

Alles over Krab

Krab

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
354 kj
Vetten:
1.40 g.
Eiwitten:
17.00 g.