Ingrediënten

  • 300 g makreelfilet
  • 1 el mirin (zoete rijstwijn)
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 grote gekookte biet
  • 1 ui
  • ½ el kappertjes
  • 4 harde kleine augurkjes
  • 1 el mayonaise
  • 4 el peterselie, fijngehakt
  • beetje tabasco
  • ½ el worcestersaus
  • ½ el witte wijnazijn
  • ½ el wasabipasta
  • 4 el mascarpone
  • 2 el zure room
  • scheutje limoensap
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

 

  1. Snijd de biet in kleine blokjes en snipper de ui. Snijd de augurk fijn. Meng de Worcestersaus, de tabasco, de mayonaise, de ui, de kappertjes, de stukjes augurk, de azijn en de peterselie door de biet tot een tartaar. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Meng de wasabipasta met de mascarpone, zure room en het limoensap. 
  3. Maak een marinade van de mirin en de sojasaus, bestrijk de filets met het mengsel en laat even intrekken. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en grill de filets op de huidkant in de pan. Druk iets aan en bak ongeveer 4 tot 5 minuten.
  4. Strijk op ieder bord een lepel van het wasabimengsel en maak op ieder bord een timbaaltje van de bietentartaar. Leg er een makreelfilet bij en serveer.

 

Receptvideo

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/