Ingrediënten

  • 2 blikjes sardinesfilets in zonnebloemolie, à 95 g, uitgelekt
  • 1 grote ui, in dunne ringen
  • 3 el olijfolie
  • 400 g courgette, liefst kleintjes, in plakjes
  • 6 eieren
  • 6 el fijngehakte verse tuinkruiden, bijvoorbeeld kervel, peterselie, basilicum en salie of vervang door 1 el gedroogde tuinkruiden
  • 1 el boter

Bereiding

  1. Bak de uien in 1 eetlepel olie in een koekenpan 10 minuten op laag vuur. Bak in een andere koekenpan de courgetteplakjes in 2 eetlepels olie op middelhoog vuur aan beide kanten net goudbruin.
  2. Klop de eieren in een ruime kom kort los. Voeg 4 eetlepels van de kruiden, de uien en courgetteplakjes toe aan het eimengsel en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm de grill voor op de middelste stand. Verhit de boter in een ovenbestendige koekenpan en giet het mengsel erin. Druk de sardinefilets in de omelet. Bak de frittata op laag vuur in 15 minuten gaar.
  4. Zet de frittata onder de grill en laat de bovenkant net kleuren. Garneer met de rest van de tuinkruiden en serveer in punten.

Sardine

Sardine is al jaren een populair visje in de landen rond de Middellandse Zee. Het is een haringachtige die qua uiterlijk en smaak veel op de haring lijkt en grote, makkelijk loslatende schubben heeft.

Alles over Sardine

Sardine

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
115 kcal
/
485 kj
Vetten:
4.20 g.
Eiwitten:
19.40 g.