Ingrediënten

  • 4 tonijnsteaks
  • 8 el sesamzaadjes
  • 2 el sesamolie
  • 100 g sperzieboontjes
  • 1 el ketjap
  • 1 el mirin
  • 8 el mayonaise

Bereiding

  1. Snijd de sperzieboontjes in dunne reepjes en blancheer ze in kokend water beetgaar. Spoel koud af en meng ze met 1 eetlepel mayonaise.
  2. Roer in een kleine kom de ketjap, mirin en de overige mayonaise door elkaar. Leg de sesamzaadjes in een dunne laag op een bord. Smeer de tonijn in met sesamolie en druk dan beide kanten van de vis in de sesamzaadjes.
  3. Verhit een gietijzeren grillpan op hoog vuur tot die heet is. Leg de stukken tonijn in de pan en schroei ze in 30 seconden per kant dicht. Serveer met de sperzieboontjes en sojamayonaise.

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.