Ingrediënten

  • Zalmfiletjes van ongeveer 200 gram
  • 1 prei (witte gedeelte)
  • 50 gram roomboter
  • 150 ml rode wijn
  • 100 ml kalfsfond
  • 1 el ketchup

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Verdeel de zalmfilets in 4 gelijke stukken. Snijd de prei in dunne reepjes en smelt de boter in een pannetje. Leg de preireepjes erin en smoor de prei op laag vuur gaar.
  2. Kook de rode wijn tot de helft in en voeg daarna de kalfsfond toe en laat dit weer tot de helft inkoken. Voeg de ketchup toe en verhit het geheel kort door.
  3. Leg de zalmfilets op de huid op een bakplaatje en zet deze ongeveer 8 minuten in de oven. Leg prei, en zalm op een bord en giet er de rode wijnsaus over.

Receptvideo

 

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.