Ingrediënten

  • 600 g zeebaars met huid, in 4 gelijke porties
  • 1 rode ui
  • 1 meiknolletje
  • 1/2 winterpeen
  • 1/2 pastinaak
  • 1 zoete aardappel
  • 1 rode paprika
  • 2 el olijfolie
  • 20 g roomboter
  • 1/2 el sambal
  • 1/2 el tomatenpuree
  • 1/2 el suiker
  • 200 g tomatenblokjes uit blik
  • 100 g zure room
  • rasp van een halve citroen

Bereiding

  1. Snipper de ui en schil het meiknolletje en de pastinaak. Maak de winterpeen schoon. Snijd alle groenten goed fijn.
  2. Verwarm olijfolie in een koekenpan en fruit de ui totdat deze glazig ziet. Voeg telkens de gesneden groenten naar hardheid toe. Begin bijvoorbeeld met de wortel en eindig met de paprika en het meiknolletje. Zorg dat de groenten bite houden. Roer er de sambal, tomatenpuree en suiker doorheen en voeg als laatste de tomatenblokjes toe en warm nog even op. Meng de zure room met het citroenrasp.
  3. Verwarm de olie met de boter en leg de zeebaars op de huidkant in de pan. Zet na een minuut het vuur laag en bak de vis ongeveer 8 tot 10 minuten zodat de huid langzaam krokant wordt en de vis gaart zonder om te draaien. Schep af en toe wat braadvocht over de vis.
  4. Verdeel de caponata over vier borden, leg er een stukje zeebaars op met de huidkant naar boven en schep er citroenroom bij.

Zeebaars

Zeebaars is familie van de straalvinnige vissen uit de orde van baarsachtigen. Het is een solitaire roofvis gaat vooral in de schemering en 's nachts op jacht gaat.

Alles over Zeebaars

Zeebaars

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
120 kcal
/
503 kj
Vetten:
2.80 g.
Eiwitten:
23.50 g.